fbpx

Fjernelse af visdomstænder

Hvad er visdomstænder?

De fleste får deres visdomstænder i 20-års alderen. Man kan i alt få fire visdomstænder – to i underkæben og to i overkæben. Navnet er sandsynligvis opstået, fordi de først dukker op, når man er voksen og vis. Visdomstænder er ikke til nogen stor gavn, men er et levn fra fortiden. Med tiden er menneskets kæber blevet mindre, og tænderne slides derfor ikke så meget. Derfor er der ofte ikke plads til visdomstænderne, og de kan således give anledning til problemer.

Hvornår skal visdomstænder fjernes?

En del visdomstænder kommer aldrig frem i munden, men bliver liggende i kæben. En “usynlig” visdomstand kan ligge i kæben i mange år uden at være til gene eller gøre skade. Det kan være nødvendigt at fjerne en visdomstand, hvis der opstår betændelse i tandkødet omkring en delvist frembrudt visdomstand. Betændelsen kan medføre rødmen, hævelse og smerte. Din tandlæge kan behandle betændelsen, bl.a. vha. antibiotika, men hvis betændelsen kommer igen, er det nødvendigt at fjerne tanden.

Hvordan fjernes en visdomstand?

Hvis en visdomstand er fuldt frembrudt, kan den som regel fjernes uden at skære eller sy. Hvis den kun er delvist eller slet ikke brudt igennem tandkødet, er det nødvendigt med en operation. Operationen forgår i lokalbedøvelse og er smertefri.

Skal du have fjernet en visdomstand? Så lad vores dygtige tandlæger hjælpe dig. Kontakt os på tlf. 3254 3042.

Book tid hos tandlægen online